Over 5 Seconds of Summer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alex Goykhman

5 Seconds of Summer, vaak verkort als 5SOS, is een Australische rockband, opgericht in Sydney in 2011. De band bestaat uit hoofdzanger en gitarist Luke Hemmings, hoofdgitarist Michael Clifford, bassist Calum Hood en drummer Ashton Irwin. Tussen 2011 en begin 2012 plaatsten ze Youtube-videos van zichzelf waarin ze covers zongen van verschillende artiesten. Ze zijn internationaal bekend geworden door te touren met de Engels-Ierse band One Direction tijdens hun 'Take Me Home Tour' in 2013. Sindsdien hebben ze vier studioalbums uitgebracht en drie wereldtours achter de rug.

Begin 2014 bracht de band "She Looks So Perfect" uit als hun debuutsingle, die bovenaan de hitlijsten stond in Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Hun gelijknamige debuutalbum werd uitgebracht in juni 2014, en stond op nummer 1 in 11 landen. Dit werd later gevolgd door een livealbum getiteld LIVESOS. Ze gingen op hun eerste headliner-tour Rock Out with Your So…Lees verder op Wikipedia