Boek
Nederlands

Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh

A.A. Milne (auteur), Ernest H. Shepard (illustrator)
+1
Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh
×
Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh

Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh

Citaten en illustraties uit de klassieke Engelse kinderboeken.
Titel
Positieve Poeh : wijze woorden van Poeh
Auteur
A.A. Milne
Illustrator
Ernest H. Shepard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Positively Pooh : timeless wisdom from Pooh
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009 | Andere uitgaves
[140] p. : ill.
ISBN
9789047502913
Plaatsingssuggestie
172 (SISO) Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Cadeauboekje met citaten en illustraties uit de Winnie de Poeh-boeken. De uitgave is ingedeeld in vier hoofdstukken: 'Voor je innerlijke beer', 'Voor lastige dagen', 'Voor moeilijke situaties' en 'Voor die zoemerige dagen'. 'Alles met mate', 'Een slechte dag kan altijd opklaren' en 'Denk op lange termijn' zijn enkele van de raadgevingen, die verder begeleid worden door een stukje tekst. Het boek is voorzien van talrijke tekeningen in kleur en zwart-wit en voor het grootste deel gezet in een drukletter die aan handschrift doet denken. Een mooi uitgegeven, aardig geschenkboekje voor Poeh-fans, bedoeld om vrolijker en gezonder door het leven te gaan.

Over A.A. Milne

Alan Alexander Milne (Londen, 18 januari 1882 - 31 januari 1956) was een Britse auteur, vooral bekend om zijn creatie Winnie de Poeh.

Biografie

Milne was de zoon van John Vine Milne en Sarah Maria Heginbotham. Zijn vader en moeder waren beiden leraar. Zijn eerste onderwijs kreeg hij van zijn leermeester H.G. Wells op de Henley House School, waarna hij naar de Westminster School en het Trinity College in Cambridge ging. Vanaf zijn vierentwintigste werkte hij voor het humoristische tijdschrift Punch. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak diende hij in Frankrijk. In de oorlog schreef hij enkele toneelstukken en verzen.

Op 24 juni 1913 trouwde Milne met Dorothy Daphne de Selincourt waarna zij op 21 augustus 1920 hun eerste en enige zoon Christopher Robin kregen. Na zijn geboorte verhuisden ze naar Cotchford Farm in Hartfield vlak bij het Ashdown Forest. In deze periode begon Milne serieus te schrijven. Hij schreef een de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties