Boek
Nederlands

Winnie de Poeh's groot verhalenboek

A.A. Milne (auteur), Ernest H. Shepard (illustrator)

Winnie de Poeh's groot verhalenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vijf verhalen over Winnie de Poeh. Samen met zijn vrienden Teigetje, Knorretje, Iejoor en Konijn beleeft Winnie de Poeh allerlei spannende avonturen in het Honderd Bunderbos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Winnie de Poeh's groot verhalenboek
Auteur
A.A. Milne
Illustrator
Ernest H. Shepard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2006 | Andere uitgaves
[128] p. : ill.
Aantekening
Based on the Winnie the Pooh works
ISBN
9789044714333 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijf avonturen (een lang, vier korte) van Winnie de Poeh en zijn vrienden in het Honderd Bunderbos. Poeh gaat samen met Knorretje, Teigetje, Konijn en Iejoor op zoek naar Janneman Robinson die lijkt te zijn verdwenen. Een andere keer probeert Poeh op allerlei manieren aan honing te komen. Op een stormachtige dag worden Poeh en Knorretje door de andere dieren uit hun benarde positie bevrijd. Poeh, Konijn en Knorretje willen Teigetje afleren iedereen en alles omver te stuiteren. Tenslotte redden Teigetjes vrienden hem en Roe uit de boom. Per twee pagina's een felgekleurde Disneyillustratie waarin steeds een beknopt stuk tekst gedrukt is. De illustraties vertellen het verhaal, de tekst is aanvullend. Korte en langere zinnen. Overwegend eenvoudig woordgebruik (uitgezonderd woorden als 'missie' en 'geflikflooi'). Harde kaft met Poeh en Knorretje in de wind. Deze populaire Disneybewerking van de klassieker haalt het niet bij de originele sfeervolle versie met illustraties van Shepard. Voorl…Lees verder

Over A.A. Milne

Alan Alexander Milne (Kilburn (Londen), 18 januari 1882 - Hartfield, 31 januari 1956) was een Britse auteur, vooral bekend om zijn creatie Winnie de Poeh.

Biografie

Milne was de zoon van John Vine Milne en Sarah Maria Heginbotham. Zijn vader en moeder waren beiden leraar. Zijn eerste onderwijs kreeg hij van zijn leermeester H.G. Wells op de Henley House School, waarna hij naar de Westminster School en het Trinity College in Cambridge ging. Vanaf zijn vierentwintigste werkte hij voor het humoristische tijdschrift Punch. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak diende hij in Frankrijk. In de oorlog schreef hij enkele toneelstukken en verzen.

Op 24 juni 1913 trouwde Milne met Dorothy Daphne de Selincourt waarna zij op 21 augustus 1920 hun eerste en enige zoon Christopher Robin kregen. Na zijn geboorte verhuisden ze naar Cotchford Farm in Hartfield vlak bij het Ashdown Forest. In deze periode beg…Lees verder op Wikipedia

Suggesties