Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Omdat een jonge, ongehuwde moeder vindt dat de Londense politie te weinig doet om haar vermiste baby op te sporen, gaat ze zelf op onderzoek uit en wordt daarbij bijgestaan door een oud-politieman.
Titel
Emma's baby
Auteur
Abbie Taylor
Vertaler
Annemarie Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Emma's baby
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
288 p.
ISBN
9789044322651 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dat een jonge arts, die haar tijd verdeelt tussen Dublin en Londen, met een chicklitthriller debuteert is verrassend, gezien het genre. Dat haar stijl zo armzalig is, haar dialogen en haar beelden, "als een koel drankje in de woestijn dat je niet in je keel voelde", eerder meelijwekkend zijn, is verontrustend voor de opleiding van Angelsaksische medici. Na ongeveer honderd bladzijden ontdek je waarom Emma's baby werd ontvoerd, maar moet je als lezer nog dubbel zoveel woorden blijven slikken en het onsympathieke hoofdpersonage begeleiden naar het obligate happy end.

In Emma's baby is Emma een jonge, arme, alleenstaande moeder die eenzaam verkommert in een bijstandsflat in de grote stad. Zonder baan en levend van een uitkering, beseft ze dat ze een belasting voor de gemeenschap en het sociale netwerk vormt, maar doet ze ook niets om haar situatie te verbeteren. De vader van haar kind, met wie ze een korte relatie had, is voor de geboorte verdwenen en nu leeft ze alleen nog…Lees verder
Emma is een alleenstaande moeder met een baby van dertien maanden; ze leeft geïsoleerd. Op een dag raakt ze haar kind kwijt als ze het even uit het oog verliest. Ze is radeloos en wantrouwend tegenover de politie, de in haar ogen te weinig doet. Dan denkt ze haar kind te herkennen op camera-opnames van een vliegveld. Heeft Emma gelijk of is ze niet helemaal in orde? Met vaart geschreven thriller. De plot is nogal aangedikt en af en toe sentimenteel; de ontknoping is ook wat teleurstellend. Toch is deze debuutroman van een arts als geheel onderhoudend. Paperback, kleine druk.