De regisseur van een omstreden film over het leven van Jezus en Maria Magdalena, zijn hoofdrolspeelster en een televisiepresentator raken betrokken bij dramatische gebeurtenissen
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
83 min.
Aantekening
Engels en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Breedbeeldeditie
EAN
5410504072116
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 2005 van Abel Ferrara (Bad lieutenant, Body snatchers, The addiction) met Juliette Binoche, Forest Whitaker en Matthew Modine. Regisseur Tony Childress (Modine) heeft een omstreden speelfilm gemaakt over het leven van Jezus, gebaseerd op het evangelie van Maria Magdalena. Maria Palesi (Binoche), de actrice die de rol van Maria Magdalena speelt heeft zich zo vereenzelvigd met haar rol dat ze naar Jeruzalem reist op zoek naar een spiritueel leven. Het derde personage is televisiepresentator Ted Younger (Whitaker) die een talkshow maakt over het ware verhaal van Jezus. Deze drie personen raken betrokken bij elkaar en bij dramatische gebeurtenissen rond religie en religieus geweld. Leo Bankersen (Parool 1-3-'06): '(...) uitdagend drama (...) Ferrara is bij vlagen zelfs ouderwets goed op dreef. (...) Een bevredigend uitgewerkt geheel wordt het niet, maar ook dat viel, de maker kennende, eigenlijk wel te verwachten. Ferrara is geen man van afgewogen conclusies, wel een cineast…Lees verder

Over Abel Ferrara

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Abel Ferrara (New York, 19 juli 1951) is een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van duistere, sombere en vaak nihillistische films waarin hij de psychologische aftakeling van eenzame personages tegen de achtergrond van een grote stad (vaak New York) verfilmt. Verder worden zijn films gekenmerkt door katholieke symboliek en een kritische visie op actuele, maatschappelijke en politieke thema's.

Abel Ferrara staat bekend om zijn strikt onafhankelijke manier van werken. Hij werkt met een zo laag mogelijk budget en doet zo veel mogelijk zelf aan zijn films (regie, productie, script, montage). Hij filmt alles in eigen beheer en zonder bemoeienis van grote studio's.

Door zijn ongenuanceerde enscenering van geweld, seks en drugsgebruik veroorzaken zijn films in de Verenigde Staten vaak grote controverse. Daarentegen krijgt hij vanwege zijn realistische, vaak documentaire-achtige, camerawerk vaak veel lof van critici.

Ferrara's beroemdst…Lees verder op Wikipedia