Makkelijk lezen
Nederlands
De oudere rechercheur Peter van Opperdoes en zijn jonge partner Jacob krijgen in de Amsterdamse Jordaan te maken met de moord op een prostituee. Bewerking in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Een Rus in de Jordaan
Auteur
A.C. Baantjer Simon De Waal
Bewerker
F. Van Duijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2010 | Andere uitgaven
88 p.
Aantekening
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086960965 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee recherdeurs worden geconfronteerd met de moord op een prostituee. Kort daarvoor is zij hen komen waarschuwen omdat een van haar klanten het wapen droeg dat jaren daarvoor bij haar vader was gestolen. Door een tweede moord komen ze op het spoor van een Russische moordenaar en een corrupte advocaat. Het verhaal speelt zich af in de Amsterdamse Jordaan en is een echte Baantjer. Het is de vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke verhaal, herschreven voor mensen met een beperkte woordenschat. Achterin is een korte lijst opgenomen met moeilijke woorden, zoals proces-verbaal, en hun betekenis. Ondanks de korte zinnen en het eenvoudige taalgebruik is er niets van de spanning verloren gegaan. Het verhaal kent een duidelijke opbouw en ontknoping. De korte hoofdstukken en de ruime regelafstand bevorderen de leesbaarheid. Paperback, duidelijke druk.

Over A.C. Baantjer

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pri…Lees verder op Wikipedia