Boek
Nederlands

Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis

Ad Grooten (auteur), Dorus Verwiel (illustrator), Bart Pullens (muziektekst)
+1
Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis
×
Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur trekken met de huifkar naar Spanje, naar opa. Maar eerst komen ze door België en Frankrijk. Verhaal afgewisseld met twaalf liedteksten en met kleurrijke paginagrote illustraties. Met cd. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Reizen
Titel
Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis
Auteur
Ad Grooten
Illustrator
Dorus Verwiel
Muziektekst
Bart Pullens
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: HKM Literatuur, 2015
[24] p. : ill. + 1 cd
ISBN
9789079390274 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het muzikale gezelschap Cowboy Billie Boem maakt al jaren muziek voor jonge kinderen. Na al elf cd’s en een dvd is er nu ook een boek met verhalen en daarin een cd met twaalf liedjes. Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur gaan op reis met de huifkar, ze vertrekken vanuit Nederland dwars door België en Frankrijk naar Spanje, waar opa woont. Onderweg pikten ze Trui op, een Vlaamse dame met een heel handig tovertasje. Het vierkante boekje bevat paginagrote, kleurrijke en vrolijke illustraties waarin de tekst – die overigens gedrukt is in een erg klein lettertype – is geplaatst. De teksten van liedjes zijn in cursief geïntegreerd in het verhaal, wat zorgt voor een prettige afwisseling tussen tekst en muziek. Het thema sluit goed aan bij de aankomende vakantietijd. Ook zeer geschikt voor vermaak onderweg naar de vakantiebestemming. Eerder werd onder dezelfde titel alleen de cd met liedjes en hoorspel aangeboden*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Ad Grooten

CC BY 3.0 - Foto van/door Ad Grooten (selfie)

Ad Grooten (Curaçao, 27 juni 1962) is een Nederlandse multi-instrumentalist, tekstschrijver en componist.

Loopbaan

Ad Grooten speelde in diverse bands alvorens hij op Middeloo met een aantal studiegenoten van de studie muziektherapie de folkband Pater Moeskroen oprichtte. In deze groep speelde Grooten een belangrijke rol door de meeste nummers te schrijven. Met Pater Moeskroen behaalde hij top 10 hits: onder andere 'Roodkapje' en 'Hela Hola (Tuthola)'. Grooten speelt allerlei snaarinstrumenten, fluiten en doedelzak. Hij is een veelgevraagde studiomuzikant en schrijft regelmatig liedjes voor andere artiesten. Verder profileert hij zich als schrijver van kinderrepertoire. Zo is hij actief als vaste tekstschrijver en componist voor de kinderband Cowboy Billie Boem en schreef hij 'Sprookjesboom de Musical' voor de Efteling. Samen met Gerrie van Dongen schreef hij in 2009 de bestseller 'Het Sprookjesboek van de Efteling', het eerste pro…Lees verder op Wikipedia