Dvd
Engels

Once upon a time. Het complete eerste seizoen

Adam Horowitz (scenarist), Edward Kitsis (scenarist), Mark Isham (componist)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een aantal sprookjesfiguren zit door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder vast in het dorpje Storybrooke, Maine. De meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot en de vloek kan alleen gebroken worden door Emma Swan, de inmiddels volwassen dochter van Sneeuwwitje.
Titel
Once upon a time. Het complete eerste seizoen / created by Adam Horowitz and Edward Kitsis
Scenarist
Adam Horowitz Edward Kitsis
Componist
Mark Isham
Acteur
Ginnifer Goodwin Jennifer Morrison Lana Parrilla
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2013
6 dvd-video's
Speelduur
900 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418396381

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie van ABC uit 2011 bedacht en geschreven door Edward Kitsis en Adam Horowitz, die eerder al samenwerkten aan ‘Lost’. In de hoofdrol Jennifer Morrison, o.a. bekend van de serie ‘House’ waarin ze dokter Cameron speelde. Het verhaal gaat over een hele reeks sprookjesfiguren die, door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder, vastzitten in 'onze realiteit' in het fictieve, maar aardse dorpje Storybrooke in de staat Maine. De meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot, maar de vloek kan gebroken worden door Emma Swan, de volwassen dochter van Sneeuwwitje en haar prins. Als ze wordt meegetroond door haar tien jaar eerder afgestane zoontje die door de boze koningin is geadopteerd, begint langzaam alles te veranderen. NRC (7-12-'11): 'De eerste afleveringen kregen veel lof, maar of Once Upon a Time het sprookje kan waarmaken, blijft moeilijk te voorspellen.' Metro (18-10-'12) vindt het een '(...) magische hitserie (...) een serie die steeds schakelt van de…Lees verder

Over Adam Horowitz

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Adam Horowitz (4 december 1971) is een Amerikaans schrijver en televisieproducent van onder andere Lost en Once Upon a Time.

Carrière

Horowitz begon zijn studies op de Universiteit van Wisconsin, waar hij een bachelor haalde in 'Radio, Film en Televisie'. Hij leerde er ook Edward Kitsis kennen, en samen trokken ze naar Los Angeles om er te werken aan hun carrière. Ze kregen de kans om mee te werken aan scripts van Popular, en kregen de kans om mee te werken aan de hitserie Lost, waar ze al snel beide deel gingen uitmaken van het vaste schrijverscollectief.

Tegenwoordig is hij de (uitvoerend) producent en bedenker van onder meer Once Upon a Time.

Hij is getrouwd met Erin Barrett Horowitz.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties