Dvd
Engels

Once upon a time. Seizoen 5

Adam Horowitz (scenarist), Edward Kitsis (scenarist), Mark Isham (componist)
Een aantal sprookjesfiguren zit door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder vast in het dorpje Storybrooke, Maine. De meeste van hen zijn zich niet bewust van hun lot en de vloek kan alleen gebroken worden door Emma Swan, de inmiddels volwassen dochter van Sneeuwwitje.
Titel
Once upon a time. Seizoen 5 / created by Adam Horowitz and Edward Kitsis
Scenarist
Adam Horowitz Edward Kitsis
Componist
Mark Isham
Acteur
Ginnifer Goodwin Jennifer Morrison Lana Parrilla Robert Carlyle
Taal
Engels
Uitgever
ABC Studios, © 2017
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
23 x ca. 43 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418497002

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 5 (2015-2016) van de ABC-televisieserie die werd bedacht en geschreven door Edward Kitsis en Adam Horowitz, die eerder al samenwerkten in ‘Lost’. In de hoofdrol Jennifer Morrison, bekend als dokter Cameron in de serie ‘House’. Het verhaal gaat over een aantal sprookjesfiguren die door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder Regina vastzitten in 'onze realiteit' in het fictieve, maar aardse dorpje Storybrooke in de staat Maine. De meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot, maar de vloek kan gebroken worden door Emma Swan, de volwassen dochter van Sneeuwwitje en haar prins. Ze wordt geholpen door haar zoon Henry, die ze als baby afstond voor adoptie en die in het bezit is van een magisch sprookjesboek. Inmiddels is Emma in de macht van duistere krachten. Haar vrienden reizen naar Camelot op zoek naar tovenaar Merlijn om haar te redden. Nieuwe personages zijn onder meer koning Arthur, Guinevere, Jekyll en Hyde. Genomineerd voor veel prijzen, o.a. People's Choice Aw…Lees verder

Over Adam Horowitz

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Adam Horowitz (4 december 1971) is een Amerikaans schrijver en televisieproducent van onder andere Lost en Once Upon a Time.

Carrière

Horowitz begon zijn studies op de Universiteit van Wisconsin, waar hij een bachelor haalde in 'Radio, Film en Televisie'. Hij leerde er ook Edward Kitsis kennen, en samen trokken ze naar Los Angeles om er te werken aan hun carrière. Ze kregen de kans om mee te werken aan scripts van Popular, en kregen de kans om mee te werken aan de hitserie Lost, waar ze al snel beide deel gingen uitmaken van het vaste schrijverscollectief.

Tegenwoordig is hij de (uitvoerend) producent en bedenker van onder meer Once Upon a Time.

Hij is getrouwd met Erin Barrett Horowitz.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties