Dvd
Engels

Anchorman 2 : the legend continues

Adam McKay (regisseur), Andrew Feltenstein (componist), John Nau (componist)
Nieuwslezer Ron Burgundy heeft het krankzinnige idee om 24 uur per dag nieuws te brengen. Met Jack Lime, zijn rivaal, sluit hij een weddenschap om de hoogste kijkcijfers.
Titel
Anchorman 2 : the legend continues / dir. by Adam McKay ; written by Will Ferrell and Adam McKay
Regisseur
Adam McKay
Componist
Andrew Feltenstein John Nau
Scenarist
Will Ferrell
Acteur
Steve Carell Paul Rudd David Koechner Christina Applegate
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582967470

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2013 van Adam McKay, die ook het eerste deel regisseerde en verder bekend is van The other guys en Talladega nights. Vervolg op Anchorman: the legend of Ron Burgundy (Will Ferrell) uit 2004*, dat inmiddels behoort tot de moderne klassiekers in het genre. Deel 2 speelt in de jaren 80. Nieuwslezer Ron Burgundy heeft het krankzinnige idee om 24 uur per dag nieuws te brengen. Met Jack Lime, zijn rivaal, sluit hij een weddenschap om de hoogste kijkcijfers. Wint Lime, dan laat Burgundy zich nooit meer zien. Trekt Burgundy meer kijkers, dan moet Lime zijn naam veranderen in Jack Lame. De uitkomst laat zich raden. Sven Gerrits (Cinema.nl) geeft 3 van 5 sterren: ‘(…) Anchorman 2: The Legend Continues is ongestructureerd en schiet alle kanten op, en is daarbij een prettige combinatie van oud en nieuw in een vertrouwd jasje.’ Berend Jan Bockting (Volkskrant 27-03-’14) geeft 4 van 5 sterren: ‘(…) Soms flauw, soms gevat, geregeld voorzien van een onvoorspelbare wending en v…Lees verder

Over Adam McKay

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Adam McKay (Philadelphia, 17 april 1968) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, scenarioschrijver, acteur en komiek.

Biografie

Adam McKay werd geboren in 1968 in Philadelphia (Pennsylvania). Hij was medeoprichter van de improvisatietheatergroep Upright Citizens Brigade. Vanaf 1995 tot 2001 schreef hij mee aan de scenario’s van de televisieserie Saturday Night Live voor de NBC. In 2004 schreef en regisseerde hij zijn eerste speelfilm Anchorman : The Legend of Ron Burgundy, waarin hij ook acteerde. Voor zijn biografische film The Big Short (2015) kreeg hij drie Oscarnominaties (beste film, beste regie en beste bewerkte scenario). De satirische biopic Vice (2018) werd bedacht met acht Oscarnominaties.

McKay is sinds 1996 gehuwd met Shira Piven (zuster van de acteur Jeremy Piven) en ze hebben samen twee kinderen.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia