Het verhaal over hoe de republikeinse zakenman Dick Cheney zijn functie van vicepresident wist uit te bouwen tot de invloedrijkste binnen het kabinet van president George W. Busch.
Titel
Vice / written and directed by Adam McKay
Regisseur
Adam McKay
Acteur
Christian Bale Amy Adams Steve Carell Sam Rockwell Tyler Perry
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045250003
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse satirische biopic uit 2018 van Adam McKay (The big short) over leven en politieke carrière van voormalig vicepresident Dick Cheney. Met o.a. Christian Bale (American hustle), Amy Adams (Arrival) en Sam Rockwell (Three billboards outside Ebbing, Missouri). De ambitieuze, republikeinse zakenman Cheney maakt in de jaren 70 snel politiek carrière: stafchef voor Gerald Ford, minister van Defensie voor George H.W. Busch. Onder George W. Busch wordt hij vicepresident en bouwt die functie naar eigen inzicht uit tot een zeer invloedrijke binnen het kabinet. Beoordeling IMDb: 7,2. Tomatometer: 66%. Joost Broeren-Huitenga (Filmkrant 26-2-’19): ‘McKay wil dat het grote publiek de juridische achtergronden van die machtsgreep doorgrondt, en zet daartoe de volledige filmische trukendoos in, zoals hij dat in zijn voorgaande film The Big Short al deed om de financiële crisis inzichtelijk te maken (…) bij vlagen drammerig en zeker een kwartier te lang, maar ook energiek en enerverend.’ Paul…Lees verder

Over Adam McKay

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Adam McKay (Philadelphia, 17 april 1968) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, scenarioschrijver, acteur en komiek.

Biografie

Adam McKay werd geboren in 1968 in Philadelphia (Pennsylvania). Hij was medeoprichter van de improvisatietheatergroep Upright Citizens Brigade. Vanaf 1995 tot 2001 schreef hij mee aan de scenario’s van de televisieserie Saturday Night Live voor de NBC. In 2004 schreef en regisseerde hij zijn eerste speelfilm Anchorman : The Legend of Ron Burgundy, waarin hij ook acteerde. Voor zijn biografische film The Big Short (2015) kreeg hij drie Oscarnominaties (beste film, beste regie en beste bewerkte scenario). De satirische biopic Vice (2018) werd bedacht met acht Oscarnominaties.

McKay is sinds 1996 gehuwd met Shira Piven (zuster van de acteur Jeremy Piven) en ze hebben samen twee kinderen.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties