Als oorlogskameraad van de gesneuvelde militair Caleb wordt David warm ontvangen door de rouwende familie. David lijkt de ideale gast te zijn maar Caleb's zus wantrouwt hem.
Titel
The guest
Regisseur
Adam Wingard
Componist
Steve Moore
Acteur
Dan Stevens Maika Monroe Leland Orser Lance Reddick
Taal
Engels
Uitgever
Splendid Film, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits
EAN
4013549055826

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller (2014) van Adam Wingard met Dan Stevens en Maika Monroe. Ex-soldaat David Collins staat onaangekondigd voor de deur van de familie Peterson. Hij beweert een goede vriend te zijn van hun overleden zoon Caleb, die gesneuveld is tijdens de oorlog in Afghanistan. De beleefde David is welkom in het huis van de familie en al snel bouwt hij een band op met de verschillende familieleden, totdat de dochter van het gezin David gaat wantrouwen, omdat er recent wel erg veel moorden in de buurt worden gepleegd door één en dezelfde persoon. Critici op de website ‘rottentomatoes.com’ geven een score van 7,4 van de 10 punten. Chris Tilly (IGN Movies 5-1-’15) zegt: ‘While the tone is uneven and the climax something of a disappointment, The Guest is a film that succeeds thanks to the audacious efforts of its writer and director and the talents of an excellent cast.’ Kate Muir (Times 5-1-‘15) vindt de film ‘enjoyable horror-lite’. Gebruikers op het IMDb geven een 6,7 van de 10 punten.

Over Adam Wingard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Adam Wingard (Oak Ridge (Tennessee), 3 december 1982) is een Amerikaans filmregisseur, producent, scenarioschrijver, cameraman, editor, acteur en componist. Hij is voornamelijk bekend door zijn werken in het horrorgenre, met name de films You're Next, Blair Witch en Death Note.

Wingard is in 2002 afgestudeerd aan de Full Sail University in Winter Park. Na een aantal korte films, regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm in 2007, de komische horrorfilm Home Sick met in de hoofdrol Bill Moseley.

Filmografie

Externe links

  • (en)  Adam Wingard in de Internet Movie Database

Suggesties