Behalve voor koningin Mary staan ook voor koningin Elizabeth en voor koningin Catherine hun koninkrijk op het spel.
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2016
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2015-2016
Speelduur
18 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888224793

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde seizoen (2015-2016) van een historische dramaserie* over het leven van de Schotse koningin Mary Stuart (1542-1587), met in de hoofdrol Adelaide Kane (American nightmare; Teen wolf). Mary groeit op in een klooster, waarna ze naar het Franse hof wordt gestuurd om haar verloofde, prins Frans II, te leren kennen en zich de hofcultuur eigen te maken. Dit gaat gepaard met veel intriges, seks en moord. Inmiddels zijn Mary en Frans getrouwd en nu de gezondheid van koning Frans achteruit gaat, moet Mary zich staande houden tegenover haar nichtje, koningin Elizabeth van England, en haar schoonmoeder, Catherine de' Medici. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender CW. Roth Cornet (IGN Movies 21-10-'13) is na seizoen 1 nog niet overtuigd, maar geeft de serie wel een kans van slagen: 'Reign is outrageously silly, but in that way it can be enjoyable.' Molly Freeman (Hollywood.com 11-11-'13) geeft aan dat 'Reign' wel degelijk 'goed vermaak' is: 'Maybe it isn't as gritty as…Lees verder

Over Adelaide Kane

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Adelaide Kane (Claremont, 9 augustus 1990) is een Australische actrice.

Ze is onder meer bekend door rollen als Lolly Allen in de Australische soap Neighbours, Mary, Queen of Scots in de televisieserie Reign, Drizella/Ivy Belfrey in het zevende seizoen van de serie Once Upon a Time en Cora Hale in de televisieseries Teen Wolf en The Purge.

Daarnaast speelde ze ook rollen in het zeventiende seizoen van Power Rangers, Power Rangers: RPM, als Tenaya 7/15 en vertolkte ze een hoofdrol als het personage Zoey Sandin in The Purge, een Amerikaanse thriller-horrorfilm uit 2013 van James DeMonaco.

Lees verder op Wikipedia