Als Mike Lowrey een moordaanslag overleeft, vraagt hij zijn voormalige partner Marcus Burnett om nog één keer met hem op te trekken om wraak te nemen op de opdrachtgeefster.
Titel
Bad boys for life
Regisseur
Adil El Arbi Bilall Fallah
Acteur
Will Smith Martin Lawrence
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
119 min.
Aantekening
Taal: o.a. Engels Ondertiteling: o.a. Frans, Engels, Duits, Nederlands
EAN
8712609633375

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiekomedie (2020) van Adil El Arbi en Bilall Fallah (die samen ook Black, Patser en Image regisseerden) over het hilarische detectivekoppel Mike Lowrey en Marcus Burnett. Met Martin Lawrence (Black knight), Will Smith (Men in black, I am legend) en Vanessa Hudgens (Spring breakers). Sequel van Bad Boys* en Bad Boys II**. Een ontsnapte Mexicaanse terroriste heeft Mike Lowrey op een dodenlijst gezet en stuurt haar zoon op hem af. Maar Lowrey overleeft de moordaanslag en vraagt zijn partner Burnett, die al met pensioen was, om nog eenmaal samen met hem op te trekken om wraak te nemen. Beoordeling IMDb: 7,0. André Waardenburg (NRC 21-1-’19): ‘machofilm die anno 2020 wat belegen overkomt. Hoewel misschien humoristisch bedoeld, komt vooral Mike (Smith) over als giftige man’ (2 sterren). Bor Beekman (Volkskrant 22-1-’19): ‘Het geweld prevaleert nooit lang boven de (soms flauwe) humor, waarin Smith en Lawrence prima gedijen. Zonder nadrukkelijk een eigen stempel te drukken op de…Lees verder

Over Adil El Arbi

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Adil El Arbi (Edegem, 30 juni 1988) is een Belgisch filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Hij studeerde film aan het Sint-Lukas in Brussel samen met Bilall Fallah, met wie hij later onder andere de langspeelfilm Image maakte. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, nog tijdens zijn studentenjaren, stond hij op de 23ste plaats op de kieslijst van CD&V in Berchem.

In 2014 nam hij deel aan het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld (op VIER). Op 18 december 2014 won hij het finalespel van deze quiz tegen Bart De Pauw.

Op 17 februari 2015 was hij samen met Martin Heylen te zien in het programma Heylen en de Herkomst op VIER, waarin men op zoek gaat naar de voorouders van degene die centraal staat in die aflevering. Daarbij trokken ze naar Marokko.

Hij was ook de eerste centrale gast in De Schuur van Scheire (op Eén), een programma over wetenschappen, gepresenteerd …Lees verder op Wikipedia