Boek
Nederlands

De geheime tegenstander

Twee jonge mensen komen bij toeval op het spoor van een internationale misdadigersbende.
Titel
De geheime tegenstander
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
A.E.C. Vuerhard-Berkhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret adversary
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2014 | Andere uitgaves
238 p.
ISBN
9789048823017 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het eerste verhaal van deze schrijfster over de speurders Tommy en Tuppence. Het verhaal speelt vlak na de Eerste Wereldoorlog en gaat over de jacht op een verdwenen meisje dat belangrijke papieren in haar bezit heeft. Deze 'vroege Christie' is op zich wel aardig verteld, maar kan toch niet tegen haar latere werken op. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia