Boek
Nederlands

Een goochelaarstruc ; Een handvol rogge

Agatha Christie (auteur)

Een goochelaarstruc ; Een handvol rogge

Twee romans rond de hoogbejaarde speurster Miss Marple.
Bevat
Titel
Een goochelaarstruc ; Een handvol rogge
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2010
399 p.
ISBN
9789021804071 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee eerder apart verschenen rond Miss Marple, de hoogbejaarde speurster. Miss Marple logeert bij een oude schoolvriendin, die samen met haar echtgenoot een reclasseringsoord voor jeugdige misdadigers beheert. Tijdens haar verblijf daar vindt een raadselachtige moord plaats op een van de bestuursleden; kort daarop gevolgd door een dubbele moord op mogelijke getuigen. Dank zij een scherp inzicht weet Miss Marple de politie de sleutel te geven tot de oplossing van het raadsel. In het tweede verhaal ontdekt zij een zeker patroon in de moorden door een verbinding te leggen met een kinderrijmpje. Klassieke Engelse speurdersromans, gesitueerd in resp. een landgoed dat is ingericht als tehuis voor jeugdige misdadigers en een landhuis dat wordt bevolkt door een moordlustige familie. Paperback met normale druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia