Boek
Nederlands

Het geheim van de blauwe trein

Agatha Christie (auteur)

Het geheim van de blauwe trein

In de reeks:
Hercule Poirot tracht te ontdekken wie de mysterieuze moord gepleegd heeft op een schatrijke Amerikaanse in de exprestrein van Calais naar Nice.
Titel
Het geheim van de blauwe trein
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mystery of the blue train
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998 | Andere uitgaves
221 p.
ISBN
90-245-1362-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Belgische detective Hercule Poirot probeert te ontdekken wie de moord op de schatrijke Amerikaanse Ruth Kettering heeft gepleegd. Ze vond de dood in de ‘blauwe trein’, de trein naar de Franse zuidkust. Poirot slaagt er natuurlijk in de dader te ontmaskeren. Spanning, analyse, kennis van het luxe leven in gegoede kringen, dit zijn allemaal zaken die men in deze detective aantreft. Een goed verhaal van de beroemde Engelse schrijfster Agatha Christie (1890-1976), schepper van onder anderen Miss Marple en het detective-echtpaar Tommy en Tuppence Beresford. Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim 3 miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties