Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt gevonden.
Titel
Kerst met Poirot
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
A.E.C. Vuerhard-Berkhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hercule Poirot's Christmas
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaven
198 p.
ISBN
9789048824908 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Agatha Christie (1890-1976) is een van Engelands beroemdste detectiveschrijfsters. Ze is de schepper van onder anderen de Belgische detective Hercule Poirot, die ook dit boek zijn opwachting maakt. Het verhaal voldoet aan alle Christie ingrediënten: een oud landhuis, een butler, een adellijke familie met aan het hoofd Simeon Lee, die zijn zonen en schoondochters bij elkaar roept voor een reünie met de kerstdagen. De saaie Alfred, verloren zoon Harry, politicus George, David, kleindochter Pilar en Stephan Farr, een onverwachte gast die een zoon van Simeon Lee’s compagnon is, en een aantal ongeslepen diamanten uit Zuid-Afrika. En dan, een ijselijke gil. Simeon Lee is vermoord; zijn hals is doorgesneden. Dan begint het spel van ondervragen en uitsluiten, van waarheid en leugen. ‘Kerst met Poirot’ verscheen voor het eerst in 1938 en is geen snelle thriller zoals we die nu kennen. Alles speelt zich af op één locatie; een klassieke ‘whodunnit’, waarin de lezer steeds op het verkeerde been …Lees verder

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het …Lees verder op Wikipedia