Boek
Nederlands

Moord in de bibliotheek

Ook verschenen als Dood van een danseres

Agatha Christie (auteur), S.F. Des Tombe (vertaler)

Moord in de bibliotheek

Ook verschenen als Dood van een danseres

In de reeks:
Miss Marple is de enige in een rustig dorp die het hoofd koel houdt nadat een jonge vrouw vermoord is gevonden in een villa.
Titel
Moord in de bibliotheek
Ook verschenen als
Dood van een danseres
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
S.F. Des Tombe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The body in the library
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2021 | Andere uitgaven
253 p.
ISBN
9789041714305 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tommy en Tuppence Beresford spelen de hoofdrol in deze detective van de overbekende schrijfster. Na een verhuizing ontdekt Tuppence in een oud kinderboek een soort boodschap. Hierin wordt gezegd dat ene Mary Jordan vermoord zou zijn. Geïntrigeerd duiken Tommy en Tuppence in het verleden en stuiten op een oude spionagezaak. Langdradig verhaal, met veel dialoog en weinig actie. Van meespeuren en/of meedenken door de lezer is geen sprake, een echte dader wordt niet gevonden. Het is daardoor een wat teleurstellend geheel geworden. De Nederlandse titel is misleidend, de Engelse ('Postern of fate') is veel beter. Dit was de laatste roman die Agatha Christie (1890-1976) voor haar dood schreef. Voor zeer fervente fans nog leuk om te lezen, ander lezerspubliek zal toch teleurgesteld zijn.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties