Boek
Nederlands

Moord in de Oriënt-Expres

Agatha Christie (auteur), J. Rijman (vertaler)
Poirot probeert de moord op een mede-passagier van de Orie͏̈nt-Expres, gepleegd nadat de trein is ingesneeuwd, op te lossen.
Titel
Moord in de Oriënt-Expres
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
J. Rijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder on the Orient Express
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2017 | Andere uitgaves
221 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789044353808 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een echte 'Agatha Christie', waarin de beroemde detective Hercule Poirot de moord op een mede-passagier van de Oriënt-Expres, gepleegd nadat de trein ingesneeuwd is, weet op te lossen. Uitstekende detective met een knappe intrige en een verrassende oplossing. Verfilmd met Kenneth Branagh (ook de regisseur) als Hercule Poirot en een keur van andere sterren zoals Penelope Cruz, William Dafoe, Johnny Depp en vele anderen. Begin november 2017 in de Nederlandse bioscopen.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia