Boek
Nederlands

Moord in de pastorie

Agatha Christie (auteur)
+1
Moord in de pastorie
×
Moord in de pastorie Moord in de pastorie

Moord in de pastorie

Genre:
Miss Marple gaat samen met de dorpsdominee op zoek naar de dader van de moord op een oude kolonel.
Titel
Moord in de pastorie
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder at the vicarage
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008 | Andere uitgaves
244 p.
ISBN
9789021800394

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De predikant van St Mary Mead merkt tijdens de lunch op dat degene die kolonel Protheroe vermoordt, de mensheid een grote dienst bewijst. De opmerking is bedoeld als grap, maar Dennis, de neef van de predikant, vindt het maar een gevaarlijke uitspraak, al moet hij toegeven dat meer dan de helft van de dorpsgenoten ermee akkoord gaan. Wanneer Protheroe op een middag ook echt vermoord wordt gevonden in de pastorie, dan zijn er ook heel wat verdachten.

Het verhaal wordt verteld door de predikant zelf, die de ongelukkige uitlating natuurlijk betreurt. Bovendien heeft hij al genoeg te stellen met zijn twintig jaar jongere vrouw Griselda, die heel onafhankelijk is, geen snars kent van een goede houshouding, en dan maar alles overlaat aan de eveneens onbekwame huishoudster Mary. Agatha Christie geeft hier een realistisch beeld van het rommelige huishouden, de halfgare groenten en de te lang gekookte en uitgedroogde gerechten, wat Griselda dan weer met een grapje wil goedpraten.

Lees verder
Christie's wereldberoemde geesteskind Miss Marple heeft al haar inventiviteit nodig wanneer zij wordt geconfronteerd met moord in een Engelse dorpspastorie. Omdat zij vlak naast de pastorie woont, besluit zij de politie te helpen. Gerenommeerde detectiveroman, waarin de schrijfster voor het eerst Miss Marple ten tonele voerde, waarna nog elf avonturen zouden volgen. Deel uit een serie met opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen. Verzorgd uitgegeven met sfeervol omslag in kleur, normale druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia