Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Moord uit het verleden

Agatha Christie (auteur)
Miss Marple helpt een jonge vrouw, die samen met haar echtgenoot uit Nieuw-Zeeland is overgekomen, om de moordenaar op te sporen die haar stiefmoeder achttien jaar tevoren heeft gedood.
Titel
Moord uit het verleden
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sleeping murder : Miss Marple's last case
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Andere uitgaves
220 p.
ISBN
90-245-4375-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij een jonge vrouw die het huis betrekt waar ze vroeger als kind heeft gewoond, komen allerlei angstaanjagende jeugdherinneringen op, die verband houden met de moord op haar stiefmoeder. Samen met haar man en Miss Marple trekt zij de zaak na, die uiteindelijk met veel moeite en geluk tot klaarheid wordt gebracht. Onderhoudende detective, goed voor enige uren ontspanning. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties