Boek
Nederlands

Na de begrafenis

Agatha Christie (auteur)
Een cryptische opmerking bij de begrafenis van een vermogend man leidt tot dramatische verwikkelingen.
Titel
Na de begrafenis
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
After the funeral
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
235 p.
ISBN
9789048822867 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Richard Abernethie is de oudste van zeven kinderen. Hij beheert het familielandgoed 'Enderby Hall'. Na de dood van zijn vrouw en later van zijn enige zoon wil hij zijn testament herzien en neemt contact op met zijn nog levende familieleden: een broer, een schoonzus, een neef, twee nichtjes en zijn jongste zus Cora om hun inzet en hun bekwaamheden te leren kennen. Na de begrafenis leest de familienotaris en vriend van Richard het testament voor en dan flapt Cora er opeens uit: "Maar hij is toch immers vermoord, is't niet?" Niemand gelooft haar maar een paar dagen later wordt Cora zelf door de huishoudster vermoord aangetroffen in haar bed.

In dit verhaal leren we de familieleden en hun eigenaardigheden kennen door de mijmeringen van de oude butler die zijn leven lang diende op Enderly Hall en door de bedenkingen van notaris Entwhistle. Het zijn subjectieve uitlatingen maar ze zijn sprekend en amusant. Dan roept Entwhistle zijn vriend Poirot ter hulp. Die spreekt met alle betrokk…Lees verder
Een cryptische opmerking bij de begrafenis van een vermogend man leidt tot dramatische verwikkelingen. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia