Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als tijdens een spelletje bridge iemand doodgestoken is, probeert Poirot de zaak op te lossen door aan de hand van het bridgespel de karaktereigenschappen van de potentie͏̈le daders te bestuderen.
Titel
Poirot speelt bridge
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
M.J. Landré-Tollenaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cards on the table
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
200 p.
ISBN
9789048822775 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er bestaat niet één mens die iets kan doen, wat niet in zijn karakter ligt, beweert de detective Poirot. En als tijdens een bridgepartij in dezelfde kamer iemand wordt doodgestoken, zonder dat men het gemerkt heeft, lost Poirot het raadsel op door naar de karaktereigenschappen van de spelers te zoeken. Uit hun bridgespel bouwt hij een theorie op, die succes heeft. Een geslaagde detective van de Engelse schrijfster (1890-1976). Kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia