Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sprankelend blauwzuur

Agatha Christie (auteur)
+1
Sprankelend blauwzuur
×
Sprankelend blauwzuur Sprankelend blauwzuur

Sprankelend blauwzuur

Genre:
De naspeuringen naar de onverwachte dood van een jonge vrouw en de daaropvolgende gebeurtenissen leiden tot een verrassende ontknoping.
Titel
Sprankelend blauwzuur
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sparkling cyanide
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
208 p.
ISBN
9789048822959 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rosemary Barton, een jonge vrouw, sterft tijdens een dinertje ter gelegenheid van haar verjaardag. Aanvankelijk wijst alles op zelfmoord, maar precies een jaar later sterft een ander onder exact dezelfde omstandigheden. Er blijkt een geraffineerde moordenaar aan het werk te zijn. Een sfeervol verhaal van de beroemde Engelse schrijfster Agatha Christie (1890-1976), schepper van onder anderen Miss Marple en detective Poirot. Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia