Daisy
Nederlands

Een ware held

Agave Kruijssen (auteur), Hilde Huysmans (verteller)
Grimmar, een klerk in dienst van keizer Karel, wordt ontvoerd door een groep Saksen en gevangen gezet in de buik van een hoge berg. Grimmar weet hoe bang de Saksen zijn voor Razende Roeland. Hij kan dan ook maar één ding hopen: dat Roeland hem vindt!
Onderwerp
Middeleeuwen, Ridders
Titel
Een ware held
Auteur
Agave Kruijssen
Verteller
Hilde Huysmans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
2:34
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge klerk Grimmar wordt op zijn reis van Utrecht naar Aken gevangen genomen door een groep Saksen. Hij wordt meegenomen naar kasteel Erenburg en wordt daar gevangen gezet met vier andere Franken. Maar Grimmar heeft gemerkt, dat ze de hele dag achtervolgd zijn door een mysterieuze man; deze man - genaamd Razende Roeland - zorgt er ook voor dat Grimmar en de andere Franken uiteindelijk bevrijd worden. Het spannende verhaal speelt in de tijd dat de Franken en Saksen nog volop strijd met elkaar leveren. Het wordt helemaal beschreven 'door de ogen' van Grimmar. De tekst is gedrukt in duidelijke letter met schreef, de illustraties bestaan uit realistische lijntekeningen die hier en daar met grijstinten zijn ingevuld. Dit boek is het eerste deel uit een serie en maakt een verzorgde indruk. Van de auteur van de 'Sprookverhalen' een zeer spannend boek dat de sfeer van de riddertijd laat proeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Razende Roeland. Een ware held

Ca 800 na C. Grimmar, een Ierse klerk, reist van Utrecht naar Aken. Hij wordt door de Saksen gevangen genomen. Ze sluiten hem op onder de Erenburg. Daar zitten nog vier Frankische ridders van Karel de Grote gevangen. Er wonen ook dwergen, die stevige zwaarden smeden. Grimmar kan hun het zwaard Durendaal ontfutselen. Hij geeft het aan Roeland, de neef van Karel. Dankzij de listen van de Ier verslaan de ridders de Saksen en de dwergen. Ze keren terug naar Ingelheim. Op ironische toon vertelt Grimmar Mankepoot in de ik-persoon over de strijd tussen de Franken en de Saksen. Hij zal de heldhaftige Roeland op zijn verdere avonturen volgen en zijn daden aan het perkament toevertrouwen. Wordt vervolgd. Leuk boekje in groot lettertype voor jonge lezers. Sappig Saksisch. Knappe illustraties.