De zoete smaak van kersenrood

Agnès De Lestrade (auteur), Valeria Docampo (illustrator), Siska Goeminne (vertaler)
Na een grote wervelstorm heeft het land van Nine zijn kleuren verloren. Alles is grijs en niets heeft nog smaak. Dan vindt Nine een doos met kleurpotloden. Prentenboek met lieflijke illustraties in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Grootouders
Titel
De zoete smaak van kersenrood
Auteur
Agnès De Lestrade
Illustrator
Valeria Docampo
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le temps de cerises
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789462917033 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een origineel en verfijnd prentenboek over levensvreugde en de schoonheid en smaak van kleur. Na een grote wervelstorm, lang geleden, heeft het land van Nine al zijn kleuren verloren. Van de ene dag op de andere dag is alles grijs geworden. Het fruit, de bomen en de bloemen zijn kleurloos en niets heeft nog smaak. Als Nine op een dag een kuil graaft, vindt ze een doos met kleurpotloden. Nine raakt vervuld van vreugde. Met die vijf potloden zal ze de kleuren aan de wereld om haar heen teruggeven. Poëtisch en warm geschreven. Met lieflijke illustraties in zwart-wit, die langzamerhand overgaan in kleur. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Agnès de Lestrade (1964) is een wereldberoemde Frans-Zwitserse schrijver, journalist en jeugdauteur. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

De zoete smaak van kersenrood

In Nine's land is alles zwart en wit. Er is geen kleur te bekennen. Dat kleurloze land is ontstaan door een grote wervelstorm. Nine houdt van het leven. Ze houdt van de planten in haar tuin en van haar kat Bastian, maar het meeste houdt ze van de verhalen die haar oma vertelt over haar kindertijd in het land vol kleur. Ze vindt het zo fijn dat ze vertelt over de smaak van de kleuren. Hoe smaakt rood? Rood is de kleur van zoete aardbeien, kersen die ze aan hun oren hingen, frambozen op de taart en tomaten in de salade. Geel waren citroenen, pompelmoezen en natuurlijk ook frietjes. Nine vindt die verhalen altijd zo grappig want voor haar was alles zwart, wit of grijs. Op een dag gaat Nine met opa vissen en graaft ze een kuil om wormen te vangen. Wat voelde ze daar? Een kleine metalen doos? Tot haar grote vreugde zitten er vijf potloden in. Ze gaat prompt haar vondst tonen aan haar oma. Oma begint te huilen. Die potloden was ze al lang kwijt. Nine heeft een schitterend idee over wat z…Lees verder