Strip
Nederlands
Omdat David het veel te druk heeft met zichzelf, komt hij zijn klasgenoot Jochem, die het mikpunt is van getreiter, niet te hulp. Als het eenmaal te laat is, krijgt hij spijt. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Spijt!
Scenarist
Ahmad Resh
Naar het werk van
Carry Slee
Illustrator
Ralf Van der Hoeven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, © 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789048863082 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verstripping van het klassieke kinderboek ’Spijt!’ van Carry Slee over pesten, zelfdoding en schuldgevoel. Jochem is dik, en daardoor is hij het mikpunt van gepest op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen de leerlingen te horen dat Jochem na een schoolfeest niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig, en wil Jochem graag vertellen dat het hem spijt. Of is het nu te laat…?‘Spijt!’ is in een realistische stijl getekend, met inclusieve personages en teksten in een vlotte, hedendaagse stijl. Deze verstripping verscheen ter ere van de Week Tegen Pesten in september 2022. Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken en won onder meer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Voor deze strip werkte ze samen met scriptschrijver Ahmad Resh en striptekenaar Ralf van der Hoeven. Voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

Over Ahmad Resh

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ahmad Resh

Ahmad Resh (Meppel, 18 januari 1989) is een Nederlandse auteur en redacteur van Iraaks-Koerdische komaf. Hij schrijft voornamelijk scenario's voor strips.

Carrière

Resh begon zijn carrière in 2013 met het verkopen van een scenario aan het Nederlandse weekblad Donald Duck. In diezelfde tijd studeerde hij Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor een baan als programmadirecteur bij de Iraaks-Koerdische nieuwszender Kurdistan 24 in Erbil verliet hij in 2014 zowel zijn studie als zijn schrijfcarrière voor een periode van vier jaar. Tijdens zijn verblijf in het buitenland studeerde hij Media in de avonduren. Na het behalen van zijn diploma kwam Resh eind 2018 terug naar Nederland en herpakte zijn werk voor strips en schrijven door in juli 2019 bij weekblad Donald Duck aan de slag te gaan als freelance redactiemedewerker. In zijn resterende tijd schreef hij onder andere…Lees verder op Wikipedia