Daisy
Nederlands

Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx

Alain Coninx (auteur), Ivan Sonck (verteller)
+1
Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx
×
Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx

Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx

Genre:
Wijnkenner en VRT-coryfee Alain Coninx maakt in dit wijnboek komaf met enkele hardnekkige mythes over wijn. Als ervaren wijnliefhebber gidst hij de lezer naar opkomende wijndomeinen in binnen- en buitenland. Hij geeft ook de noodzakelijke wijnkennis mee, van druif tot etiket en stelt enkel topwijnen voor samen met een betaalbaar alternatief.
Onderwerp
Wijn
Titel
Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over wijn volgens Alain Coninx
Auteur
Alain Coninx
Verteller
Ivan Sonck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
4:27
Oorspr. uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
Aantekening
Stem: Man
Plaatsingssuggestie
678.72 (SISO) Wijn (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voormalig VRT-journalist Alain Coninx noemt zichzelf een bevoorrechte getuige wanneer het over wijn gaat. Zijn buitenlandse opdrachten als sportjournalist wekten in hem de liefde voor wijn. Vrienden leerden hem degusteren en brachten hem het noodzakelijke referentiekader bij om te kunnen oordelen. In dit boek maakt hij een persoonlijke tocht vol ontmoetingen in de wijnwereld. Hij besteedt ruim aandacht aan de Belgische wijnen en breekt een lans voor de wijnen uit Haspengouw, zijn geboortestreek. De verhalen weerspiegelen de persoonlijke voorkeur van de auteur: Frankrijk en Italië komen dus het sterkst uit de verf, maar ook de Limburgse wijn en de Riesling behoren tot zijn favorieten. Elke ontmoeting eindigt met een lijstje waarin de geïnterviewde zijn of haar vijf favoriete wijnen noemt. De structuur is prettig, met doorheen het boek kaders waarin allerlei wetenswaardigheden opduiken. Het boek is niet vernieuwend, maar de auteur heeft een vlotte pen. De lay-out is verzorgd, met hier e…Lees verder

Over Alain Coninx

Alain Coninx (Vliermaal, 19 juli 1948) is een Vlaams televisiepresentator. Zijn zoon, Tom, is eveneens televisiepresentator.

Biografie

Hij studeerde regentaat Moderne talen en werd leerkracht. In 1972 begon hij als zondagsmedewerker op de radiosportredactie bij Jan Wauters. Hij werkte ook een tijd voor Sportmagazine.

In 1980 slaagde hij voor het sportjournalistenexamen van de toenmalige BRT en ging hij voor de televisie werken. Hij was verslaggever en commentator op voetbal-WK's en bij de Olympische Spelen.

In 1990 maakte Alain de overstap naar de redactie van Panorama. Drie jaar later stampte hij samen met Dirk Tieleman en Dirk Sterckx het duidingsprogramma Terzake uit de grond. Hij bleef er tien jaar werken als eindredacteur en presentator.

Van 6 september 2003 tot januari 2004 werd iedere zaterdag het programma Coninx en Van Wijck uitgezonden, dat hij samen met Frieda Van Wijck presente…Lees verder op Wikipedia