Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Sparsholt-affaire

Alan Hollinghurst (auteur), Ton Heuvelmans (vertaler)
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog raakt in Oxford een groepje voornamelijk homoseksuele twintigers in de ban van de onweerstaanbare erotiek van een kennelijk heteroseksuele, 18-jarige sportman, David Sparsholt.
Titel
De Sparsholt-affaire
Auteur
Alan Hollinghurst
Vertaler
Ton Heuvelmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Sparsholt affair
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2017
462 p.
ISBN
9789044635027 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oxford, begin van de Tweede Wereldoorlog: een groepje voornamelijk homoseksuele twintigers raakt in de ban van de onweerstaanbare erotiek van een kennelijk heteroseksuele, achttienjarige sportman, David Sparsholt, die evenwel ook te verleiden lijkt tot gay seks. Daardoor raakt hij, inmiddels voormalig RAF-officier en succesvol zakenman, in 1966 (nog net strafbaar!) kennelijk betrokken bij een - niet nader beschreven - homoseksschandaal waarvoor hij ook vastzit en dat als 'De Sparsholt affaire' blijft hangen. Ook Davids zoon Johnny, zelf homo en later gewaardeerd Londens portretschilder, houdt daar last van, al verloopt zijn 'gay-life' stukken relaxter. Als zaaddonor voor een lesbisch stel initieert hij met zijn dochter Lucy zelfs een derde generatie Sparsholts. In vijf episodes zien we de vrienden van weleer mee veranderen met de tijd en de vergankelijkheid van hun prestaties en vitaliteit ondergaan. Hollinghurst (1954) is de onbetwiste meester van het 'zijdelings' (indirect) beschrij…Lees verder

Over Alan Hollinghurst

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Alan Hollinghurst (Stroud (Gloucestershire), 26 mei 1954) is een Brits schrijver. Voor zijn roman The Line of Beauty won hij in 2004 de Booker Prize.

Hollinghurst studeerde Engelse literatuur aan het Magdalen College te Oxford. In 1981 ging hij lesgeven aan de Universiteit van Londen. Tevens werd hij een fellow van Somerville College, Oxford. Van 1982 tot 1995 was hij adjunct-hoofdredacteur van het The Times Literary Supplement.

Werken

Poëzie

  • Isherwood is at Santa Monica, Oxford: Sycamore Press 1975
  • Confidential Chats with Boys, Oxford: Sycamore Press 1982 (gebaseerd op het boek "Confidential Chats With Boys" van William Lee Howard, MD., 1911, Sydney, Australië)

Vertalingen

  • Bazajet van Jean Racine, 1991
  • Bérénice van Jean Racine, 2012

Lees verder op Wikipedia

Suggesties