Dvd
Engels

All the president's men

Alan J. Pakula (regisseur), Carl Bernstein (naar het werk van), Bob Woodward (naar het werk van)
De waargebeurde geschiedenis van twee Amerikaanse journalisten, die het Watergate-schandaal aan het licht brengen en zo het aftreden van president Nixon veroorzaken
Onderwerp
Nixon, Richard
Titel
All the president's men
Regisseur
Alan J. Pakula
Naar het werk van
Carl Bernstein Bob Woodward
Scenarist
William Goldman
Acteur
Dustin Hoffman Robert Redford
Componist
David Shire 1937-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1976
Speelduur
132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans gebaseerd op het boek van Carl Bernstein and Bob Woodward
EAN
5051888053874

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een klassieker uit 1976 van Alan J. Pakula (Sophies choice, The pelican brief). In de hoofdrollen zien we Robert Redford en Dustin Hoffman als journalisten van de Washington Post, Bob Woodward en Carl Bernstein. Naar aanleiding van een inbraak in het Watergate Hotel, het hoofdkantoor van de Democratische Partij in juni 1972, brachten zij door volhardend speurwerk en krantenpublicaties de fraudeuleuze president Nixon ten val. De Speelfilmencyclopedie geeft vier sterren: '(...) Een voortreffelijke combinatie van een film over de dagelijkse gang van zaken op een krant, een detectiveverhaal en een thriller. (...)' De film won vier Oscars, onder meer voor Beste mannelijke bijrol en Beste scenario.

Over Alan J. Pakula

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door
Towpilot

Alan Jay Pakula (New York, 7 april 1928 – Long Island, 19 november 1998) was een Amerikaans regisseur, scenarist en filmproducent.

Levensloop

Alan J. Pakula begon zijn carrière als assistent in de tekenfilmafdeling van Warner Bros. Zijn debuut als filmproducent maakte hij in 1957. In 1962 gooide hij hoge ogen met de productie van de dramafilm To Kill a Mockingbird. Hij werd voor die prent genomineerd voor de Oscar voor beste film.

In 1969 maakte hij zijn regiedebuut met de film The Sterile Cuckoo. In de jaren 70 regisseerde hij meerdere succesvolle psychologische thrillers. Zijn film Klute (1971) leverde de hoofdrolspeelster Jane Fonda de Oscar voor beste actrice op. Zijn film All the President's Men (1976) sleepte eveneens vier Oscars in de wacht.

Daarnaast regisseerde Pakula nog het oorlogsdrama Sophie's Choice (1982). De actrice Meryl Streep won voor haar hoofdrol in deze pren…Lees verder op Wikipedia