Daisy
Nederlands
Rik is eindelijk jarig. Hij nodigt zijn vrienden uit voor zijn piratenfeest. Maar iedereen gaat naar de pool party van Hendrik-Jan, de grootste opschepper van de school.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Drol
Auteur
Alan MacDonald 1958-
Vertaler
Marieke Van Hooff
Verteller
Kathleen Rymen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
0:19
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vieze Rik is van plan vrienden uit te nodigen voor zijn verjaardagsfeestje met als thema piraten. Maar iedere genodigde deelt mee naar een feest bij Hendrik-Jan te gaan, de grootste opschepper van de school, met zijn pool party bij het zwembad. Dit tot woede en teleurstelling van Rik. Hij was niet uitgenodigd maar wordt uiteindelijk toch gevraagd, min of meer als reserve. Nukkig gaat hij er met zijn hond Kwibus naar toe. Die mag niet bij de barbecue zijn en draait in de buurt van het zwembad een grote drol. Door onhandigheid van Rik belandt het uitwerpsel tussen de zwemmers. Die gillen moord en brand en willen niet meer in het bad. Rik ruikt zijn kans om iedereen uit te nodigen voor zijn feestje. Gaat hem dat lukken? De tekst op AVI-M5, gezet in een duidelijke schreefloze letter, is doorspekt met veel expressieve en humoristische illustraties in zwart, vol plezier en walging. Ze voegen echt een dimensie aan het verhaal toe voor de poepbeluste jonge lezers die misschien ook nog eigen v…Lees verder

Vieze Rik. Drol

Vieze Rik is een slordige, ongewassen en neuspeuterende deugniet die dol is op kattenkwaad. Vandaag deelt hij zijn uitnodigingen uit voor zijn verjaardagsfeestje. Hij wil er een piratenfeest van maken met zwaardgevechten en een schattenjacht, alles erop en eraan. Maar niemand van zijn vrienden kan komen. Ze gaan allemaal naar het zwembadfeest van Hendrik-Jan. Die heeft zijn uitnodigingen eerder uitgedeeld. Zijn feest verschuiven naar een andere dag wil Vieze Rik niet. Maar de hele dag van zijn verjaardag alleen zitten is ook niet leuk. Dus gaat hij naar het zwembadfeest bij Hendrik-Jan. Honden zijn niet toegelaten. Toch neemt hij Kwibus mee en die redt het feestje van zijn baasje. Inderdaad, met een drol in het zwembad! Makkelijk te lezen en matig grappig verhaaltje voor AVI-M5-lezertjes. Deze keer zijn het het toeval en zijn hond die Vieze Rik uit een benarde situatie redden.


Suggesties