Cd

The little mermaid : The Nederlandse castalbum

Alan Menken (componist)
+1
The little mermaid : The Nederlandse castalbum
×
The little mermaid : The Nederlandse castalbum The little mermaid : The Nederlandse castalbum

The little mermaid : The Nederlandse castalbum

Alan Menken (componist)
Genre:
Zeemeermin Ariel wordt verliefd op een mensenprins. 23 liedjes uit de Nederlandse musical 'The little mermaid' (2012). Vanaf ca. 7 jaar.
Toon meer
Titel
The little mermaid : The Nederlandse castalbum
Componist
Alan Menken 1949-
Uitgever
Disney, 2012
1 cd
Speelduur
01:10:50
EAN
8717092012034
CDR
HFX8656
Plaatsingssuggestie
68 - Films, televisieseries en musicals (NBLC) F1 - Film- en theatermuziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ariël, de jongste waterprinses, droomt ervan om bij de mensen in het Bovenland te wonen. Ze redt prins Erik van de verdrinkingsdood en ze worden verliefd op elkaar. Van der Ende bewerkte het klassieke sprookje (Disney) tot de musical 'The little mermaid' (2012). Acteurs als Tommie Christiaan (winnaar van de tv-show 'Op zoek naar Zorro', 2011) spelen er de hoofdrol in. De cd bevat 23 nummers. Thema is het verwezenlijken van je droom. Ariël verruilt zelfs haar stem om haar doel te bereiken. Aandoenlijk is het nummer van de bezorgde vader, koning Triton, schrijnend het lied van de onbeminde tante Ursula, de Zeeheks, hilarisch het gebroddel van de chef-kok Louis. Er is gewerkt met eenvoudig eindrijm zoals abab en abba. De teksten zijn goed verstaanbaar; de acteurs zingen vol overgave. Een orkest zorgt voor passende begeleiding. De cd is tijdens een voorstelling opgenomen waardoor er lelijke, abrupte overgangen tussen de liedjes zijn. Met kennis van het sprookje is de verhaallijn via de n…Lees verder

Over Alan Menken

CC BY 2.0 - Foto van/door Sarah Ackerman

Alan Menken (New Rochelle, New York, 22 juli 1949) is een Amerikaans componist van musical- en filmmuziek. Hij is vooral bekend als de componist van de muziek bij vele Disneyfilms, waarvoor hij in totaal acht Oscars heeft gewonnen.

Leven

Menken groeide op in New Rochelle, in de staat New York, en toonde tijdens zijn jeugd reeds een grote muzikale ontwikkeling. Hoewel hij wel piano en viool leerde spelen werd hij pas na zijn studie aan de New York University professioneel musicus. Hij kwam aan het Lehmann-Engel-musicaltheater te werken, waar hij zich gaandeweg specialiseerde in het arrangeren en later componeren van musicals. Zijn eerste succes was Little Shop of Horrors uit 1982. Vanaf 1989 schreef hij verscheidene uiterst succesvolle filmpartituren voor Disneyfilms.

Hij werkte jarenlang samen met tekstschrijver Howard Ashman, die in 1991 overleed. Daarna zette hij onder meer teksten van Tim Rice, Stephen Schwartz en D…Lees verder op Wikipedia