Thriller waarin een privé-detective een spoorloos verdwenen zanger moet opsporen en daarbij in contact komt met allerlei duistere en mystieke individuen
Titel
Angel heart / screenplay and dir. by Alan Parker ; based on the novel Falling angel by William Hjortsberg
Regisseur
Alan Parker 1944-2020
Naar het werk van
William Hjortsberg
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2000? | Andere uitgaves
1 dvd-video
Speelduur
ca. 109 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits, Frans en Spaans Ondertiteling : Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Nederlands, Turks Oorspr. uitgebracht in 1987
EAN
8713045200718

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1987 onder regie van Alan Parker wiens oeuvre uiteenlopende films bevat zoals 'Midnight Express', 'Fame' en 'Birdy' . Met Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling. Het verhaal is gebaseerd op de roman 'Falling angel' van William Hjortsberg en draait om de privé-detective Harold (Harry) Angel. Hij wordt door Herman Winesap in contact gebracht met Louise Cyphre om het spoor van Johnny Favorite, een zanger die spoorloos verdwenen is, na te trekken. Harry's speurtocht voert hem langs de meest duistere lokaties en komt in contact met individuen die allen iets te maken hebben met het occulte. FID: 'Het gaat niet om een thriller in de klassieke betekenis maar om een okkulte, mystieke afdaling naar de hel... De speurder komt op vreemde, bloederige en spannende wijze achter zijn eigen identiteit en blijkt vanaf het begin in de macht van de duivel (Lucifer = Cyphry) geweest te zijn.' Over de acteurs: 'het aardige en onaagepaste spel van Rourke, de f…Lees verder

Over Alan Parker

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Alan William Parker (Londen, 14 februari 1944 – 31 juli 2020) was een Brits filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie

  • Melody (1971)
  • The Evacuees (1974)
  • Bugsy Malone (1976)
  • Midnight Express (1978)
  • Fame (1980)
  • Shoot the Moon (1982)
  • The Wall (Pink Floyd) (1982)
  • Birdy (1984)
  • Angel Heart (1987)
  • Mississippi Burning (1988)
  • Come See the Paradise (1990)
  • The Commitments (1991)
  • The Road to Wellville (1994)
  • Evita (1996)
  • Angela's Ashes (Nederlands: De as van mijn moeder (film)) (1999)
  • The Life of David Gale (2003)

Zelf is hij te zien in de documentaires Typically British (1995) en Stanley Kubrick: A life in pictures (2001).

Prijzen…Lees verder op Wikipedia