Titel
Midnight express
Regisseur
Alan Parker 1944-2020
Naar het werk van
Billy Hayes William Hoffer
Componist
Giorgio Moroder 1940-
Scenarist
Oliver Stone
Acteur
Brad Davis Irene Miracle Bo Hopkins
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Speelduur
116 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees
EAN
8712609593624 541366085461904 8712609635867

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Alan Parker

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Alan William Parker (Londen, 14 februari 1944 – 31 juli 2020) was een Brits filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie

  • Melody (1971)
  • The Evacuees (1974)
  • Bugsy Malone (1976)
  • Midnight Express (1978)
  • Fame (1980)
  • Shoot the Moon (1982)
  • The Wall (Pink Floyd) (1982)
  • Birdy (1984)
  • Angel Heart (1987)
  • Mississippi Burning (1988)
  • Come See the Paradise (1990)
  • The Commitments (1991)
  • The Road to Wellville (1994)
  • Evita (1996)
  • Angela's Ashes (Nederlands: De as van mijn moeder (film)) (1999)
  • The Life of David Gale (2003)

Zelf is hij te zien in de documentaires Typically British (1995) en Stanley Kubrick: A life in pictures (2001).

Prijzen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties