Dvd
Engels

Pink Floyd : The Wall

Alan Parker (regisseur), Roger Waters (scenarist), Pink Floyd (uitvoerder)
Verfilming van het Pink Floyd album The Wall, over een popmuzikant die zijn jeugdtrauma's niet kan verwerken en daardoor steeds meer in een isolement belandt. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Pink Floyd zanger Roger Waters
Titel
Pink Floyd : The Wall
Regisseur
Alan Parker 1944-2020
Scenarist
Roger Waters 1944-
Uitvoerder
Pink Floyd
Taal
Engels
Uitgever
Sony Music Entertainment, © 1999
1 dvd-video + 4 blaadjes
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Engels, Frans, Spaans
EAN
5099705019894

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De door Alan Parker in 1982 gemaakte film naar aanleiding van het bekende conceptalbum van Pink Floyd. De film over de labiele rocker Pink was heel beklemmend en zat vol surrealistische elementen. De videoversie is al jaren uitverkocht, zodat er belangstelling genoeg voor is voor deze dvd editie. DVD Report (i) schreef daarover o.a.: '(...) een juweeltje (...). De film is compleet gerestaureerd en voorzien van vele extra's (...) een duistere, angstaanjagende film die je bij de keel grijpt en niet meer loslaat (...)'.

Over Alan Parker

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Alan William Parker (Londen, 14 februari 1944 – 31 juli 2020) was een Brits filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie

  • Melody (1971)
  • The Evacuees (1974)
  • Bugsy Malone (1976)
  • Midnight Express (1978)
  • Fame (1980)
  • Shoot the Moon (1982)
  • The Wall (Pink Floyd) (1982)
  • Birdy (1984)
  • Angel Heart (1987)
  • Mississippi Burning (1988)
  • Come See the Paradise (1990)
  • The Commitments (1991)
  • The Road to Wellville (1994)
  • Evita (1996)
  • Angela's Ashes (Nederlands: De as van mijn moeder (film)) (1999)
  • The Life of David Gale (2003)

Zelf is hij te zien in de documentaires Typically British (1995) en Stanley Kubrick: A life in pictures (2001).

Prijzen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties