Dvd
Engels
In 2029 stuurt verzetsleider John Connor zijn rechterhand Kyle Reese naar het verleden om zijn moeder te beschermen tegen Skynet.
Titel
Terminator Genisys
Regisseur
Alan Taylor 1959-
Componist
Lorne Balfe 1976-
Acteur
Jason Clarke Jay Courtney Emilia Clarke 1986- Arnold Schwarzenegger 1947-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5053083037277

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde film (2015) uit de iconische reeks Terminator met hoofdrollen voor Emilia Clarke, Jai Courtney en Arnold Schwarzenegger, onder regie van Alan Taylor (Game of thrones). De film speelt zich af in de tijd voor Terminator 1 en Sarah Connor is nu degene die beschermd moet worden omdat zij John, de redder van de mensheid moet baren. De machines en robots uit de toekomst steken daar graag een stokje voor. 'De makers van Terminator Genisys doen aan recyclen. (...) vooral om bijna alle voorafgaande verhalen nog eens samen te vatten en vervolgens te combineren met een spitsuur vol heen en weer gereis door allerlei tijdzones waarin de personages ook nog van rol veranderen. Wie het allemaal kan volgen zonder een telraam te gebruiken, verdient een bul', schrijft Ab Zagt (AD 9-7-'15). Sven Gerrets (Cinema.nl 8-7-'15) vult aan: 'zonder interessante vraagstukken over de verschillen tussen mensen en machines, en met verder enkel doorsnee actie, bezwijkt Genisys uiteindelijk volledig onder het g…Lees verder

Over Alan Taylor

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Alan Taylor (1959) is een Amerikaans regisseur van films en televisieseries.

Taylor begon zijn carrière als regisseur van Amerikaanse televisieseries, waarvan voornamelijk die van HBO zoals Sex and the City, Game of Thrones en The Sopranos. Met de laatste won hij in 2007 een Emmy Award in de categorie "Outstanding Directing for a Drama Series". Taylor won ook in 2008 een Directors Guild of America Award met de televisieserie Mad Men in de categorie "Outstanding Directorial Achievement in Dramatic Series' - Night". Op het witte doek werd hij in 2013 vooral bekend met de film Thor: The Dark World.

Filmografie

Films

  • 1995: Palookaville
  • 2001: The Emperor's New Clothes
  • 2003: Kill the Poor
  • 2013: Thor: The Dark World
  • 2015: Terminator: Genisys

Telev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties