Braille
Nederlands

De vreemdeling

Albert Camus (auteur), Peter Verstegen (vertaler)

De vreemdeling

Albert Camus (auteur), Peter Verstegen (vertaler)
Een man, overtuigd van de zinloosheid van het bestaan, pleegt een moord zonder redelijk motief. Hij wordt ter dood veroordeeld omdat zijn medemensen hem niet begrijpen.
Titel
De vreemdeling
Auteur
Albert Camus
Vertaler
Peter Verstegen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'étranger
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1949
5 banden
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Albert Camus

Albert Camus (Mondovi, Frans-Algerije, 7 november 1913 – Villeblevin, 4 januari 1960) was een Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken. Hij ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Camus wordt vaak naast Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir als een van de leidende figuren van het existentialisme beschouwd, maar hij weigerde het label 'existentialisme' pertinent. Zijn denken verschilt van dat van Sartre waar het de aard van het bestaan betreft: bij Camus staat het tastbare centraal, waar Sartre zich meer op het intellectuele bestaan toelegde.

Jonge jaren

Camus werd geboren in een Frans-Algerijns (pied noir) gezin. Zijn moeder, Catherine Sintes, was van Spaanse afkomst. Vader Lucien sneuvelde in de Slag bij de Marne in 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Camus leefde in armoedige omstandigheden tijdens zijn jeugd in Algiers.

In 1923 werd Camus toegelaten tot een lyceum…Lees verder op Wikipedia