E-boek
Nederlands

De vreemdeling

Albert Camus (auteur), Peter Verstegen (vertaler), David Van Reybrouck (nawoord)

De vreemdeling

Albert Camus (auteur), Peter Verstegen (vertaler), David Van Reybrouck (nawoord)
Meursault, een gesloten Franse Algerijn, begraaft zijn moeder, sluit vriendschap met een pooier en begint een relatie met de jonge knappe Marie. Dan, op een zonovergoten stranddag, schiet hij zonder geldige reden een Arabier dood. `En het was alsof ik vier keer kort aanklopte op de deur van het ongeluk.
Met een nawoord van David van Reybrouck.
Titel
De vreemdeling
Auteur
Albert Camus
Vertaler
Peter Verstegen
Nawoord
David Van Reybrouck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'étranger
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2014
122 p. (ePub2)
ISBN
9789023491125

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Albert Camus

Albert Camus (Mondovi, Frans-Algerije, 7 november 1913 – Villeblevin, 4 januari 1960) was een Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken. Hij ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Camus wordt vaak naast Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir als een van de leidende figuren van het existentialisme beschouwd, maar hij weigerde het label 'existentialisme' pertinent. Zijn denken verschilt van dat van Sartre waar het de aard van het bestaan betreft: bij Camus staat het tastbare centraal, waar Sartre zich meer op het intellectuele bestaan toelegde.

Jonge jaren

Camus werd geboren in een Frans-Algerijns (pied noir) gezin. Zijn moeder, Catherine Sintes, was van Spaanse afkomst. Vader Lucien sneuvelde in de Slag bij de Marne in 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Camus leefde in armoedige omstandigheden tijdens zijn jeugd in Algiers.

In 1923 werd Camus toegelaten tot een lyceum…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek