In het Amerika van 1823 wordt pelshandelaar Hugh Glass door een grizzlybeer aangevallen en vervolgens beroofd door zijn lijfwachten. Hij moet zich een weg banen door de wildernis om uiteindelijk te kunnen overleven.
Onderwerp
Glass, Hugh
Titel
The revenant
Regisseur
Alejandro González Iñárritu
Naar het werk van
Michael Punke
Componist
Ryuichi Sakamoto 1952-2023 Alva Noto
Acteur
Leonardo DiCaprio Tom Hardy
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2016
1 blu-ray
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 156 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Naar de gelijknamige roman van Michael Punke
EAN
8712626091202

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verfilming uit 2015 van regisseur Alejandro González Iñárritu (Birdman) van Michael Punke’s gelijknamige survivaltriller*. Het is 1823. In dichtbebost gebied in het noorden van Amerika gaat pelshandelaar Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) met zijn mensen de strijd aan met de Indianen. Een deel van de groep, waaronder Glass, weet te ontkomen maar ze laten hem na een gevecht met een grizzlybeer zwaargewond achter, verwachtende dat hij snel zal bezwijken. Jan Pieter Ekker (Het Parool, 27-01-’16) kent 4 sterren toe: ‘Dat The Revenant uitmondt in een duel tussen het ultieme goede en het ultieme slechte mag dan voorspelbaar zijn, de tweestrijd zelf is een adembenemende apotheose van een episch drama over bloedvergieten dat leidt tot nog meer bloedvergieten; over wraak, Gods gerechtigheid en de ijzeren wil om te overleven‘. Michelle Iwema (Filmtotaal, 28-1-‘16) geeft 4 ½ ster: ‘Maar weinig films weten je het gevoel van de natuur zo mee te geven als Iñárritu's The Revenant. Niet alleen op acteerv…Lees verder

Over Alejandro González Iñárritu

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bart Michiels

Alejandro González Iñárritu (Mexico-Stad, 15 augustus 1963) is een Mexicaanse filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Hij ontving zowel in 2015 (Birdman) als in 2016 (The Revenant) de Oscar voor beste regisseur.

Biografie

Alejandro González Iñárritus eerste speelfilm was Amores perros en kwam uit in 2000. De film werd genomineerd voor de Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. Latere films zijn 21 Grams en Babel. Voor de laatste kreeg Iñárritu op 25 januari 2007 zeven Oscarnominaties. Met de film Birdman wist Iñárritu drie Oscars binnen te slepen: beste film, beste regisseur en beste originele scenario. Een jaar later won Iñárritu wederom de Oscar voor beste regisseur, ditmaal voor de film The Revenant.

Filmografie

Korte films

Lees verder op Wikipedia