Boek

Bath: Parragon, 2011
384 p. : ill.
9781445449005 (hardback)
678.7 (SISO) Dranken - Rookwaren ; Cocktails - Sappen (ZIZO)

Besprekingen

Zwaar, qua formaat en omvang, indrukwekkend boek vol recepten voor diverse cocktails: met bubbels, voor longdrinks, shortdrinks, fruitcocktails en voor bijzondere cocktails. Vooraf een korte inleiding over de geschiedenis van de cocktail, uitleg van de symbolen die bij een recept aangeven of het om een klassieke cocktail of een alcoholvrije cocktail gaat en informatie over de basisuitrusting: shakers, strainers, soorten glazen, ingrediënten als smaakmakers enzovoort. De recepten zijn uiteraard genummerd. Er is echter weinig aandacht voor technieken en ook tips voor verstandig alcoholgebruik hadden niet misstaan. De suggestie dat cocktails maken een eenvoudige bezigheid is die weinig hoeft te kosten, lijkt wat erg simplistisch. Tot slot een verklarende woordenlijst, een register op dranksoort en voor alcoholvrije cocktails.