Alle dingen zijn schitterend

Alex Boogers (auteur)
+1
Alle dingen zijn schitterend
×
Alle dingen zijn schitterend Alle dingen zijn schitterend

Alle dingen zijn schitterend

Genre:
De levens van drie jonge vaders kruisen elkaar op een cruciaal moment.
Titel
Alle dingen zijn schitterend
Auteur
Alex Boogers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, 2015 | Andere uitgaven
381 p.
ISBN
9789057597619 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Via veranderende locaties en perspectieven neemt de auteur ons mee naar de soms moeizame levens van de drie hoofdpersonen Remy, Arthur en Paul, drie jonge vaders, die op ingenieuze wijze met elkaar verbonden zijn. Tegen het einde neemt het verhaal een verrassende wending en toch komt het einde niet onverwacht. Het verhaal boeit van begin tot eind, alsof het een detective is. Veel leed, maar met de kracht van hoop in tijden van tegenslag, met een duidelijke positieve ondertoon: alle dingen zijn schitterend! Kleine druk. De zesde roman van de auteur (1970).

Over Alex Boogers

Alexander (Alex) Boogers (Vlaardingen, 14 juni 1970) is een Nederlandse schrijver. Hij werkt in Vlaardingen.

Levensloop

Na zijn jeugd studeerde hij Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het boeide hem kort, waarna hij enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde, Indonesische talen, culturen en Oceanië studeerde.

Boogers stortte zich vervolgens op het schrijven, hetgeen resulteerde in bijdragen in Renaissance, Passionate Magazine en Esquire. Niet veel later debuteerde hij onder het pseudoniem M.L. Lee met Het Boek Estee (1999). Drie jaar later verscheen zijn 'echte' debuut, onder zijn eigen naam.

In zijn roman Lijn 56 speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van de stad Vlaardingen, die Boogers steevast Het Naamloze Gat noemt. Het boek gaat over een buschauffeur die een ongeluk veroorzaakt wat zijn bestaan overhoop gooit.

Zijn volgende roman is Het…Lees verder op Wikipedia