Boek
Nederlands

1001 dingen zoeken rond Kerstmis

Alex Frith (auteur), Teri Gower (illustrator)

1001 dingen zoeken rond Kerstmis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Volg de kerstman tijdens zijn voorbereidingen en zoek op elke prent naar kerstitems: zeven speculaasmannetjes in de bakkerij, acht rendieren in het kerstlandschap, tien dennenappels in de kerstboom etc. Daarnaast kun je op elke prent Vlekje de pinguïn opsporen.
Onderwerp
Tellen
Titel
1001 dingen zoeken rond Kerstmis
Auteur
Alex Frith
Illustrator
Teri Gower
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
1001 things to spot at Christmas
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9781409525172 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 1001 dingen zoeken op vakantie, in de stad, in monsterland, bij piraten en nog meer van dat moois, geven uitgeverij Usborne en auteurs Alex Frith en Teri Gower nu een inkijk in de voorbereiding die de Kerstman en zijn hardwerkende elfjes treffen om van Kerstmis elk jaar opnieuw een feest te maken. De inhoudstafel toont waar we ons aan mogen verwachten: dertien zoekplaten met als centraal thema Kerstmis en bij uitbreiding de winter. We krijgen onder andere tekeningen van een kerstlandschap, een sneeuwballengevecht, de rendierstallen, het uiteindelijke uitdelen van de pakjes met de slee boven de daken, het kerstfeest en als laatste prent een welverdiende rustdag voor de Kerstman.
Op elke pagina staat een aantal afbeeldingen met daarnaast een cijfer dat aangeeft hoeveel keer je dat voorwerp op die pagina kan terugvinden. Het niveau is aangepast aan de doelgroep, met andere woorden: niet moeilijk. Wie alles heeft gevonden, krijgt op het einde nog enkel…Lees verder
Dit deel uit de reeks '1001 dingen zoeken' speelt in de kersttijd. Kijk- en zoekboek volgens de bekende succesformule, waarin kinderen allerlei opdrachten krijgen, onder andere het zoeken van de pinguïn die op elke illustratie terugkomt, en de helpers van de kerstman die overal te vinden zijn. Op de dertien dubbele bladzijden staan themagewijs de diverse zoekopdrachten rondom een drukke Scarry-achtige illustratie. Onder en naast de illustraties staan dingen die je moet zoeken in de illustratie met daarbij het aantal. De opdrachten zijn in duidelijke letters gedrukt, waarbij het getal groot is afgedrukt. Op de een na laatste bladzijde een opdracht om een aantal details, de cadeaus van de kerstman, uit de tekeningen terug te vinden; de antwoorden staan op de laatste pagina. De tekeningen in vrolijke kleuren zijn druk en wat clichématig, maar aantrekkelijk voor kinderen; ze leren hen bovendien zich te concentreren op een ding. Een stevige goed verzorgde uitgave met een gewatteerd omslag,…Lees verder

1001 dingen zoeken rond Kerstmis

In dit zoekboek volg je de voorbereidingen voor Kerstmis van de kerstman en zijn helpers. Besneeuwde landschappen, een sneeuwballengevecht, de Winterspelen en het Winterbal: ze worden bevolkt door ontelbare elfen, sneeuwmannen en rendieren. Dan volgt de tocht met de slee over de daken en door de schouw voor het afleveren van de cadeautjes. De kerstman komt zelfs langs op een tropisch eiland waar schildpadden vakantie vieren. Een waarlijk magisch feest... Op elke bladzijde kan je allerlei kerstspullen zoeken en 1001 dingen ontdekken. Naast de grote prent staan kleine prentjes van details die je in een bepaald aantal moet zoeken. Vlekje, de pinguïn, staat op elke afbeelding en die moet je telkens opsporen. Het is een ontzettend gedetailleerd zoekboek voor jonge kinderen. De illustraties zijn zo grappig dat je zelfs als volwassene in die droomwereld wil verdwijnen.


Suggesties