Een jonge Engelsman is door vandalen in elkaar geslagen en ligt in coma; in zijn onderbewuste vecht hij om weer bij bewustzijn te komen.
Titel
In coma / Alex Garland ; geill. met houtsneden van Nicholas Garland
Auteur
Alex Garland
Illustrator
Nicholas Garland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The coma
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2004
[180] p. : ill.
ISBN
90-414-0919-X

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als een jonge man in de metro een meisje te hulp wil komen, wordt hij door een stel jongens zwaar mishandeld. Hij raakt in coma en verblijft weken in het ziekenhuis. Maar als hij na zijn ontslag uit het ziekenhuis zijn leven wil oppakken, krijgt hij onverklaarbare ervaringen en ervaart hij vreemde hiaten in de tijd. Een verklaring voor zijn ervaringen zou kunnen zijn dat hij nog steeds in coma in het ziekenhuis ligt. De bizarre en verontrustende gebeurtenissen worden op meesterlijke wijze weergeven en veroorzaken een beangstigende sfeer waaraan niet te ontkomen is. Het geheel wordt met vele houtsneden, die de kernpunten van het verhaal knap begeleiden, geïllustreerd. Een uiterst leesbaar boekje in een plezierige vertaling. Mooie en rustige bladspiegel, normale druk.

Over Alex Garland

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PixarAnimate3

Alexander Medawar (Alex) Garland (Londen, 26 mei 1970) is een Britse roman- en scenarioschrijver en filmregisseur.

Leven en werk

Garland is de zoon van een psychoanalitica en een cartoonist en de kleinzoon van zoöloog Peter Medawar.

Garlands eerste roman, The Beach (1996, Nederlands: Het strand), over een avontuurlijke rugzakreis door Thailand, werd een internationale bestseller. In 2000 werd het boek verfilmd door Danny Boyle, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

Ook Garlands tweede roman, The Tesseract (1998, Nederlands: De tessaract) werd succesvol verfilmd. Zijn derde roman, The Coma (Nederlands: In coma), verscheen in 2004, geïllustreerd met houtsnedes gemaakt door zijn vader.

Sinds de millenniumwisseling, na het succes van de verfilming van zijn boeken, legt Garland zich vooral toe op scenarioschrijven. Zo schreef hij scripts voor 28 Days Later... (…Lees verder op Wikipedia