Boek
Engels

The beach otters

Alex Milway (auteur)

The beach otters

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rosa gaat samen met haar oma op avontuur en ontmoet onderweg nieuwe vrienden die haar veel nieuwe dingen leren. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
The beach otters
Auteur
Alex Milway
Taal
Engels
Uitgever
London: Piccadilly Press, 2022
163 p. : ill.
ISBN
9781848129740 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rosa woont samen met haar oma op Big Sky Mountain. Als Rosa op een dag een noodvuurpijl de lucht in ziet gaan, bedenken ze zich geen moment. Er is iemand in nood, en die moeten ze helpen! Samen gaan ze op pad naar de kust, want zo’n vuurpijl moet wel van een schip af komen. Op het strand treffen ze een groep otters. Deze otters verbouwen zeewier, en wonen in de vuurtoren waarvan het licht kapot is. Ze hebben veel last van al het vuil wat op het strand aan spoelt. De otters zeggen dat de vuurpijl van een eiland komt. Het vuil op het strand kunnen ze goed gebruiken om een vlot van te bouwen. Met dat vlot varen ze naar het eiland, met wat hulp van walvis Marge. Daar vinden ze hun vriend, de beer Mr Hibberdee, die rond reist, altijd op zoek naar nieuwe snacks om te verkopen. Ze komen veilig terug aan de kust, waar Rosa met hulp van Nan de lamp van de vuurtoren repareert. Een boekje met een boodschap, verstopt in het verhaal. Iedere spread heeft tekeningen in grijs en blauw, al is het in d…Lees verder

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia