Boek
Nederlands

De strandotters

Alex Milway (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rosa gaat samen met haar oma op avontuur en ontmoet onderweg nieuwe vrienden die haar veel nieuwe dingen leren. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Afval, Milieu, Zee en strand
Titel
De strandotters / tekst en illustraties Alex Milway
Auteur
Alex Milway
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beach otters
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023
163 p. : ill.
ISBN
9789047713470 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een speels avonturenverhaal, deel 3 van de serie ‘Elandeiland’, over een reddingmissie. Op Elandeiland verveel je je nooit. Of het nou mooi weer is of het regent dat het giet, er moet altijd van alles gebeuren. Oma Nan en Rosa zien een noodsignaal in de lucht en reizen naar de kust. Daar vinden ze een grote hoeveelheid plastic afval en een groep zeeotters in de prachtige Pootjebaai. Samen proberen ze het strand op te ruimen en de persoon te vinden die het noodsignaal heeft afgegeven. In vriendelijke, eenvoudige stijl geschreven. Met illustraties in lichtblauw en grijstinten. Vanaf ca. 7 jaar. Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij is illustrator, schrijver en animator. Hij schreef meerdere kinderboeken. Bij Lemniscaat verscheen eerder zijn serie 'Hotel Flamingo'.

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia