Daisy
Nederlands

Elandeiland

Alex Milway (auteur), Jesse Goossens (vertaler), Diana Freys (verteller)
Stadskind Rosa gaat bij haar grootmoeder wonen, tussen de dieren in de wildernis van Elandeiland.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Elandeiland
Auteur
Alex Milway
Vertaler
Jesse Goossens
Verteller
Diana Freys  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Big sky mountain
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
2:08
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Rosa’s vader niet meer voor haar kan zorgen komt ze van de drukke stad terecht bij haar oma Nan op een eiland waar verder alleen maar dieren leven. Ze krijgt meteen te maken met onenigheid tussen de dieren over het natuurbeheer op het eiland. Lukt het haar en haar oma om de vrede te bewaren? Na de innemende serie ‘Hotel Flamingo’ start Milway met dit boek een nieuwe, door hem geschreven en geïllustreerde serie. Rosa komt net als Julia in een nieuwe situatie terecht en moet zich daar leren handhaven. Ze maakt een groeiproces door in het eenvoudig vertelde avontuur vol antropomorfe dieren. De bladspiegel is zeer ruim, het lettertype groot en de vele illustraties in roze, grijs en lichtblauw daarbij opgeteld maken dit tot een aantrekkelijk en vlot leesbaar verhaal, helemaal in de lijn van Hotel Flamingo. Het boek sluit af met wat (zoek)opdrachten en een bericht van de auteur waarin hij de lezer vraagt net als hijzelf zorgvuldig om te springen met onze planeet aarde.

Elandeiland

Een eiland vol sprekende dieren, een oorlog tussen een boze haas en twee hardwerkende bevers, een hippe stoere oma: wat wil een meisje als Rosa nog meer om zich te vermaken? Rosa is een echt stadsmeisje wiens papa niet meer voor haar kan zorgen. Haar oma Nan is de enige bij wie ze zou willen wonen, ondanks het feit dat ze haar nog nooit heeft ontmoet. Rosa arriveert per watervliegtuig en voelt zich niet meteen thuis op het eiland met al die gekke dierengeluiden en zonder winkels in de buurt. Maar dan zien Rosa en oma Nan een vliegtuig dat twee mysterieuze parachutes dropt en willen ze samen uitzoeken wat er aan de hand is. Rosa leert tijdens deze tocht hoe het is om zich vrij te voelen in de wildernis met niets anders dan een schitterende lucht, bergen, valleien, open water en bomen. Ze beleeft haar eerste sterrennacht en bedwingt een snelstromende rivier met de kano. Ze is ook sterker dan ze denkt en kan de ruzie tussen de dieren oplossen zonder haar oma. 

Lees verder

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia