Boek
Engels

Holiday heatwave

Alex Milway (auteur)

Holiday heatwave

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hotel Flamingo is bijna volgeboekt. Ook het koninklijke pingui͏̈nechtpaar komt logeren. Anna en haar medewerkers krijgen een lange lijst met eisen. Maar de voorbereidingen worden ernstig in de war gestuurd. Gaat het Anna lukken het echtpaar op gepaste wijze te ontvangen? Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Holiday heatwave / text and illustrations Alex Milway
Auteur
Alex Milway
Taal
Engels
Uitgever
London: Piccadilly Press, 2019
181 p. : ill.
ISBN
9781848128057 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel, na 'Hotel Flamingo'* over het bijzondere hotel op Animal Boulevard, dat het meisje Anna van haar tante erfde en waar dieren de gasten en medewerkers zijn. Deze keer kondigt het koninklijke pinguïnechtpaar King Valentin en Queen Julieta hun komst aan. Er moet voldaan worden aan een lange lijst met strikte voorwaarden, maar al gauw blijkt dat de voorbereidingen gesaboteerd worden. Na veel tegenslag lukt het Anna en de dieren het echtpaar op gepaste wijze te ontvangen en de dader van de sabotageacties te ontmaskeren. Het verhaal is opnieuw voorzien van karikaturale illustraties in zwart, wit en roze, die de humor onderstrepen die ook de tekst kenmerkt. Voor in het boek staat een kaart van Animal Boulevard. Voorin is een zoekopdracht te vinden. De tekst is overwegend eenvoudig; af en toe worden hoofdletters gebruikt om een uitspraak of geluid te benadrukken. Het boek is ook aantrekkelijk voor Nederlandstalige kinderen die al jong Engels krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia