Boek
Engels

Hotel Flamingo

Alex Milway (auteur)

Hotel Flamingo

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Anna erft een bijzonder hotel van haar tante: een dierenhotel. Maar het hotel is helemaal vervallen. Samen met de oude beer en de ringstaartmaki die er werken, knapt ze het hotel op. Zal het een succes worden? Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Hotel Flamingo
Auteur
Alex Milway
Taal
Engels
Uitgever
London: Piccadilly Press, 2019
174 p. : ill.
ISBN
9781848127753 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anna’s tante laat een hotel aan Anna na in haar testament. Het is een speciaal hotel; eentje op Animal Boulevard, waar dieren de gasten en medewerkers zijn. Wanneer Anna bij het hotel aankomt, ziet ze dat het helemaal vervallen is. Alleen een oude beer en een ringstaartmaki zijn nog aan het werk. En gasten zijn er helemaal niet! Tijd voor verandering, vindt Anna. Ze maken het hotel schoon en zoeken nieuwe medewerkers. Een flamingo-dansgroep mag gratis in het hotel slapen als ze er een show houden, en zo voor wat extra promotie zorgen. Maar als dan de hoteleigenaar van de Glitz, het sjieke hotel van Animal Boulevard én hotelinspecteur Mr. Grayson op bezoek komen, wordt het wel erg spannend. Een lief verhaal over een meisje met veel doorzettingsvermogen. De leuke illustraties in zwart, wit en roze maken het geheel af. Ook aantrekkelijk voor Nederlandstalige kinderen die al jong Engels krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia