Daisy
Nederlands

Hotel Flamingo

Alex Milway (auteur), Jesse Goossens (vertaler), Marie-Louise Weenink (verteller)
Julia erft een bijzonder hotel van haar tante: een dierenhotel. Maar het hotel is vreselijk vervallen en er zijn al drie jaar geen gasten geweest. Samen met de conciërge, Makkie de Maki, en meneer Beer, de portier, knapt ze het hotel op. Zal het een succes worden?
Titel
Hotel Flamingo
Auteur
Alex Milway
Vertaler
Jesse Goossens
Verteller
Marie-Louise Weenink  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
1:22
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Julia erft van haar oudtante Mathilde een hotel: Hotel Flamingo. Maar ze schrikt als ze er aankomt. Het hotel is vervallen en stoffig en wordt gerund door slechts Makkie de Maki, de conciërge, en portier T. Beer. Er zijn al drie jaar geen gasten geweest. Julia wil het hotel opknappen zodat alle dieren zich er welkom voelen. Maar kan ze op tegen meneer Malafide, eigenaar van hotel De Glitz? Dit eerste deel van een vierdelige serie over het dierenhotel zet met Julia een stevig, optimistisch karakter neer dat helpt en zich laat helpen. Ook de bijfiguren, allemaal antropomorfe dieren, komen goed uit de verf. Op speelse manier verweeft de auteur en tevens illustrator door dit luchtige en optimistische verhaal de thema’s samenwerken en discriminatie. De bladspiegel is zeer ruim, het lettertype groot en de vele illustraties in roze, grijs en zwart daarbij opgeteld maken de drempel om dit boek te gaan lezer laag. Wie de drempel overstapt krijgt een vrolijk en spannend verhaal te lezen waarin …Lees verder

Over Alex Milway

Alex Milway (1978) is een Engelse illustrator, schrijver en animator. Hij heeft onder andere de boekenreeks Hotel Flamingo geschreven.

Biografie

Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij ging naar de kunstacademie in Shrewsbury toen hij 16 jaar oud was. Hij verhuisde naar London waar hij vooral aan tijdschriften werkte, toen hij zijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu is hij een freelance schrijver en illustrator, hij combineert beide waar mogelijk.

Bij het Nederlandse Lemniscaat verschenen eerder zijn Hotel Flamingo en Elandeiland boeken.

Lees verder op Wikipedia